Επιλέγοντας το σωστό μαξιλάρι

Εκτός από τη θέση ύπνου, η προσωπική προτίμηση και η άνεση αποτελούν βασικά ζητήματα για την εύρεση ενός σωστού μαξιλαριού. Όπως συμβαίνει με πολλές θεραπείες για τον πόνο και τη δυσκαμψία του αυχένα, η εύρεση του σωστού μαξιλαριού είναι συχνά μια διαδικασία δοκιμής και σωστού ή λάθους.

Για τον καθορισμό της προσωπικής προτίμησης και της επιλογής του σωστού μαξιλαριού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Τα αυχενικά μαξιλάρια, που μερικές φορές ονομάζονται και ανατομικά μαξιλάρια, έχουν ένα χαρακτηριστικό σχήμα. Υπάρχει μια υψηλότερη περιοχή όπου στηρίζεται ο λαιμός, στη συνέχεια το μαξιλάρι βυθίζεται εκεί όπου στηρίζεται το κεφάλι. Ένα μαξιλάρι ύπνου ανατομικό μπορεί να είναι κατασκευασμένο με αφρό μνήμης (Memory Foam). Για μερικούς, αυτά του είδους τα αυχενικά μαξιλάρια είναι πιο άνετα αν γυρίσουν ανάποδα – έτσι ώστε η κοίλη πλευρά να αναποδογυρίζει προς τα κάτω στο στρώμα. Αυτά τα μαξιλάρια τείνουν να προκαλούν έντονες αντιδράσεις, με μερικούς ανθρώπους να ενθουσιάζονται με το αποτέλεσμα και άλλους να τα βρίσκουν άβολα.

Τα πουπουλένια μαξιλάρια μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν ώστε να προσφέρουν υποστήριξη όπου χρειάζεται. Ένα μαξιλάρι ύπνου πουπουλένιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους αλλάζουν συχνά στάσεις ύπνου.

Ο αφρός μνήμης (Memory Foam) έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στο κεφάλι, κρατώντας το στη σωστή θέση του.

Πάντως όποιο μαξιλάρι κι αν επιλέξετε, θα πρέπει να είναι αρκετά ευέλικτο για να μετακινείται με το σώμα. Το σώμα δεν πρέπει να προσαρμόζεται στο μαξιλάρι.

Τέλος, για όσους αναρρώνουν από τραυματισμό στον αυχένα ή έξαρση της πάθησης της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, η επιλογή διαφορετικών ειδών μαξιλαριών μπορεί να προσφέρουν την επιθυμητή άνεση σε διαφορετικά στάδια της ανάρρωσης, οπότε είναι καλή ιδέα να έχετε πολλά μαξιλάρια για να κάνετε τη σωστή επιλογή κάθε φορά.

Η άνεση στην περιοχή του λαιμού είναι το κλειδί

Ο πόνος στον αυχένα και η χρήση μαξιλαριού δεν έχουν μελετηθεί εκτενώς από ιατρικούς ερευνητές. Η ποικιλία των μαξιλαριών που μελετήθηκαν και ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι γενικά περιορισμένος.

Ωστόσο χωρίς σαφή ιατρική τεκμηρίωση που να υποστηρίζει έναν τύπο μαξιλαριού έναντι ενός άλλου, η προσωπική άνεση και η διαχείριση του πόνου παραμένει προς το παρόν ο καλύτερος οδηγός. Εάν το μαξιλάρι σας είναι άβολο ή νοιώθετε πόνο ή δυσκαμψία, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε ένα νέο ή ένα διαφορετικό είδος μαξιλαριού.

Η επιλογή του καλύτερου μαξιλαριού μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Οι εκπτώσεις και τα εξειδικευμένα καταστήματα προσφέρουν επιλογή από μια μεγάλη ποικιλία μαξιλαριών ύπνου σε πολλές κατηγορίες τιμών.

Σχολιάστε