Memory Foam vs Latex

Τι είναι άραγε καλύτερο για να διαλέξω; Πώς θα ξέρω αν έχω κάνει τη σωστή επιλογή; Είναι πλέον τάση τα στρώματα τα οποία αποτελούνται εξ ολοκλήρου από αφρώδες υλικά, όμως ποιο είναι το καλύτερο για μας;

Ο αφρός μνήμης (memory foam) είναι κατασκευασμένος από πολυουρεθάνη σε συνδυασμό με ελαστική βισκόζη. Είναι ένας μαλακός αφρός ο οποίος ‘αγκαλιάζει’ οποιαδήποτε πίεση του ασκηθεί καθώς υποστηρίζει άψογα την σπονδυλική μας στήλη. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τύποι αφρού μνήμης οι οποίοι διαφέρουν στον χρόνο απόκρισής τους ( δηλαδή στο χρόνο επαναφοράς τους στην αρχική τους μορφή)

Το Latex ,σε σχέση με τον αφρό μνήμης, είναι πιο ελαστικό, ο χρόνος απόκρισής του είναι πολύ πιο γρήγορος καθώς παρατηρείται πιο έντονη αναπήδηση στο στρώμα. Επιπλέον, είναι ένα 100% φυσικό υλικό αφού κατασκευάζεται από το χυμό του καουτσούκ χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και συνθετικές ή ανάμεικτες ποικιλίες απ’ αυτό.

Που καταλήγουμε λοιπόν; Θα συνιστούσαμε τον αφρό μνήμης κυρίως σε άτομα που κοιμούνται στο πλάι καθώς και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα αφού δεν ασκούνται σημεία πίεσης .

Το latex από την άλλη πλευρά είναι για άτομα τα οποία δεν θέλουν να νιώθουν την αίσθηση της βύθισης στο στρώμα αλλά θέλουν να νιώθουν μια αίσθηση ελαστικότητας και σταθερότητας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σχολιάστε