Σκολίωση: Πώς επηρεάζει τον ύπνο μας;

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από σκολίωση και αντιμετωπίζουν πολλά και διαφορετικά θέματα κίνησης στην καθημερινότητά τους. Σημαντικό παράδειγμα αποτελεί ο καθημερινός τους ύπνος.

Σύμφωνα με έρευνες πανεπιστημίου όσοι άνθρωποι πάσχουν από σκολίωση είναι πολύ πιθανό να διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης διαταραχών ύπνου. Στην περίπτωση αυτή υπάρχουν 2 κατηγορίες διαταραχών όπου μπορεί κάποιος να παρουσιάσει. Η πρώτη κατηγορία ονομάζεται Υπνική Άπνοια και η δεύτερη Υπόπνοια. Στην πρώτη κατηγορία το σώμα κατά τη διάρκεια του ύπνου περνάει μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς καθόλου αναπνοή ενώ στην δεύτερη κατηγορία κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα περνάει μικρά χρονικά διαστήματα ρηχής αναπνοής.
Φυσικά, ακόμη ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σε αυτή την κατηγορία ατόμων είναι ο πόνος ο οποίος μπορεί να δυσκολέψει σε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό την προσπάθεια ξεκούρασης ενός ανθρώπου.
Όμως, όπως κάθε πρόβλημα στη ζωή μας , υπάρχουν μερικές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν να απαλύνεται τον πόνο κατά τη διάρκεια του ύπνου κάνοντάς τον πιο ξεκούραστο και ποιοτικό.
1) Προσπαθήστε να μην κοιμάστε στο στομάχι σας. Όσοι κοιμούνται στο στομάχι τους δεν έχουν σωστή υποστήριξη του αυχένα με αποτέλεσμα όλη η σπονδυλική στήλη να παίρνει άβολη κλίση και να της προσθέτετε ένα επιπλέον βάρος.
2) Μπορείτε να βρείτε την ιδανική θέση ύπνου ανάσκελα ή ακόμη και στο πλάι. Όσον αναφορά τον ύπνο ανάσκελα απαραίτητο είναι να βρίσκονται όλα τα μέρη του σώματος σε μία ευθυγραμμισμένη στάση βοηθώντας έτσι την καλύτερη δυνατή αναπνοή. Αν πάλι προτιμάτε να μετακινήστε κατά τη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα στον ύπνο στο πλάι και της πλάτης είναι εξίσου καλό γιατί θα μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη και των 2 ενώ θα διατηρείται η σωστή στάση του σώματός σας.
3) Επενδύστε σε ένα καλό ανατομικό στρώμα της TrikkiStrom μεσαίας σκληρότητας (4-6). Τα στρώματα αυτά μπορούν να προσφέρουν σωστή υποστήριξη σε όλο το σώμα. Τα πολύ μαλακά στρώματα δημιουργούν στο σώμα σας την αίσθηση ότι βουλιάζετε μέσα σε αυτά γεγονός το οποίο σημαίνει πως δεν σας υποστηρίζουν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
4) Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε μαξιλάρι ύπνου. Απαραίτητο εργαλείο αποτελεί το μαξιλάρι καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Όταν κοιμάστε στο πλάι χρησιμοποιήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα απ’ τα γόνατά σας κι ένα ακριβώς κάτω από τη μέση σας. Για επιπλέον ανακούφιση της πίεσης που ασκείται την ώρα που κοιμάστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από την ωμοπλάτη.
5) Διατηρείτε πάντα στεγνό το στήριγμά που σας έχει δοθεί από τον ορθοπεδικό σας (όσοι από εσάς χρησιμοποιείτε). Κάτι τέτοιο θα βοηθούσε στην αποφυγή πολλαπλών εξανθημάτων στο δέρμα που δημιουργούνται λόγω της υγρασίας. Τέλος προσπαθήστε να ξαπλώνετε με όσο το δυνατόν λιγότερα βαριά σιδεράκια ώστε να μπορείτε να νιώθετε πιο ανάλαφροι.
Εν κατακλείδι, μπορούμε να αντιληφθούμε πως ο καθένας από εσάς βιώνει τον πόνο και τις δυσκολίες την σκολίωσης με διαφορετικό τρόπο και ελπίζουμε πως οι συμβουλές μας θα σας φανούν απόλυτα χρή

Σχολιάστε