Πώς να μάθεις να κοιμάσαι ανάσκελα;

Ο τρόπος που κοιμόμαστε είναι το Α και το Ω στη ζωή μας αφού ασκεί επιρροή στη συνολική υγεία του οργανισμού μας καθώς παίζει σημαντικό ρόλο και στην άνεσή μας. Σκεφτείτε πόσο όμορφα και ξεκούραστα νιώθετε το πρωί που ξυπνάτε μετά από ένα καλό και ποιοτικό ύπνο. Η θέση του ύπνου μας καθορίζεται από την ηλικία, το βάρος, το φύλο καθώς και από διάφορα μυοσκελετικά προβλήματα όπως πόνο στη μέση, στον αυχένα, στις αρθρώσεις κλπ.

Όπως είναι προφανές και ο ύπνος στο πλάι αλλά και μπρούμητα έχουν πολλά θετικά στοιχεία να μας προσφέρουν αλλά καλό θα ήταν να μπορούσαμε να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να κοιμάται κάπου κάπου και ανάσκελα.
Αρχικά, για να το πετύχετε αυτό βεβαιωθείτε ότι έχετε σαν βάση ένα καλό και υποστηρικτικό στρώμα . Ένα στρώμα μέτριας σκληρότητας της TrikkiStrom θα μπορούσε να σας προσφέρει άψογη υποστήριξη σε όλη την σπονδυλική σας στήλη με αποτέλεσμα το σώμα σας να μην καμπουριάζει.
Σημαντικό ρόλο παίζει και η επιλογή του κατάλληλου τύπου μαξιλαριού καθώς φέρνει σε ισορροπία τον αυχένα με την υπόλοιπη σπονδυλική σας στήλη. Μην βιαστείτε στην επιλογή μαξιλαριού δοκιμάστε αρκετά μέχρι να βρείτε αυτό που σας ανακουφίζει και σας κάνει να νιώθετε ξεκούραστα και ανάλαφρα. Για επιπλέον στήριξη , ειδικά αν νιώθετε αρκετή πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης σας, δοκιμάστε να τοποθετήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας το οποίο θα σας ανακουφίσει σε ένα σημαντικό βαθμό.
Αν πάλι πιστεύετε πως νιώθετε αρκετά σημεία πίεσης στο σώμα μην διστάσετε να απλώσετε τα χέρια και τα πόδια σας σε θέση η οποία σας ικανοποιεί.
Τέλος θα μπορούσατε να επενδύσετε σε μία κουβέρτα βαρύτητας η οποία με το βάρος της θα κρατήσει το σώμα σας στην ίδια στάση καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου χωρίς να σας επιτρέπει να στριφογυρίσετε. Πάνω απ’ όλα όμως μην ξεχνάτε να είστε υπομονετικοί γιατί μία τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να γίνει απ’ τη μια στιγμή στην άλλη γι’ αυτό δώστε στο σώμα σας το χρόνο που χρειάζεται.
Ο ύπνος ανάσκελα διατηρεί μία φυσική στάση του σώματος και της σπονδυλικής σας στήλης καθώς αφήνει όλους τους μύες σας μόνιμα χαλαρούς. Βοηθάει στα χρόνια προβλήματα της αρθρίτιδας, των αρθρώσεων, της μέσης ενώ συγχρόνως αποτρέπει πόνους στους ώμους και στο ισχίο που προκαλούνται από τον ύπνο στο πλάι.
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο πλεονέκτημα του ύπνου στην πλάτη είναι η πιο εύκολη αναπνοή από ανθρώπους οι οποίοι παλεύουν με αλλεργίες και ιγμορίτιδα. Ο ύπνος στο πλάι διατηρεί το κεφάλι σας σε καθοδική πορεία με αποτέλεσμα η βλέννα να συσσωρεύεται στη μύτη κι έτσι να νιώθετε μονίμως μπουκωμένοι. Κατά τον ύπνο στην πλάτη το κεφάλι βρίσκεται σε μία πιο ανυψωτική θέση κι έτσι η αναπνοή γίνεται πιο καθαρή.
Φυσικά βοηθάει και στην ποιότητα της επιδερμίδα μας. Αυτό συμβαίνει διότι το πρόσωπό μας αλλά και ο λαιμός μας δεν συμπιέζονται , δεν σφίγγονται και δεν ακουμπάνε συνέχεια στις μαξιλαροθήκες που μπορεί να περιέχουν μικρόβια αλλά μένει σε μία όρθια στάση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Έχει αποδειχθεί ότι πολλοί ερεθισμοί δέρματος αλλά και σπυράκια δημιουργούνται από τον ύπνο επειδή το πρόσωπο βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με τα σεντόνια και τα μαξιλάρια μας.
Όπως αποδεικνύεται υπάρχουν αρκετά θετικά στοιχεία τα οποία μπορούμε να κερδίσουμε από έναν καλό ύπνο ανάσκελα, ωστόσο υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Το κυριότερο και πιο αξιοσημείωτο μειονέκτημά του είναι ότι μπορεί κατά τη διάρκεια του ύπνου να γυρίσει η γλώσσα προς τα πίσω και να φράξει την αναπνευστική οδό. Αυτό παρατηρείται κυρίως σε άτομα που πάσχουν από άπνοια ύπνου.
Επιπλέον, ο ύπνος ανάσκελα είναι πιο πιθανό να σας κάνει να ροχαλίσετε πράγμα που υποδηλώνει ότι ο ύπνος σας δεν είναι τόσο σταθερός και υγιής σε σχέση με άλλες φορές.
Εν κατακλείδι, η θέση ύπνου είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και έχει να κάνει με τα επίπεδα άνεσης του καθενός. Ωστόσο, όποια και αν είναι η θέση ύπνου μας θα μπορούσαμε να μάθουμε να κοιμόμαστε και ανάσκελα κάποιες βραδιές ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα οφέλη του.

Σχολιάστε